Voordelen gastouderopvang

Regelmatig krijg ik de vraag wat nu precies de voordelen zijn van gastouderopvang ten opzichte van een kinderdagverblijf.
Daarom een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 • Gastouderopvang is kleinschalig
  Kinderen krijgen veel persoonlijke aandacht omdat er minder kinderen aanwezig zijn dan op een kinderdagverblijf.
  Bij ons zijn er maximaal 5 kinderen tot 4 jaar tegelijkertijd aanwezig. Hierdoor kan ik sneller inspelen op de behoeftes en het karakter van uw kind en kan ik de eigen inbreng van het kind stimuleren. Ieder kind is uniek en mag zich ontwikkelen in zijn/ haar eigen tempo. Hierdoor ontwikkelt uw kind het zelfvertrouwen en krijgt een positief zelfbeeld.
 • Professionele kinderopvang in huiselijke sfeer en één vast gezicht
  Omdat de opvang plaatsvindt in ons huis is de omgeving voor het kind al snel vertrouwd, mede omdat de kinderen en de ouders iedere dag hetzelfde gezicht zien.
  Zo kan uw kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving en zal het zich al snel thuis zal voelen.
 • Contact met andere kinderen
  Bij een gastouder komen er vaak kinderen uit verschillende gezinnen bij elkaar. De groep is evenwichtig samengesteld en bestaat uit maximaal 5 kinderen tot 4 jaar. Op deze manier kan uw kind samen met andere kinderen spelen en aan zijn/ haar sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt het niet in de drukte. Ook is er ruimte voor de kinderen om zich even rustig terug te trekken en iets voor zichzelf te doen.
 • Voordeliger dan kinderdagverblijven
  De tarieven bij een gastouder liggen vaak een stuk lager dan bij een kinderdagverblijf.
 • Flexibel
  Bij Gastouderopvang de Spetterpoepies is alles bespreekbaar en er is veel mogelijk.
  Een extra dagje opvang nodig? Bepaalde wensen over de opvoeding? Uw kind mee laten eten?
  Laat het mij weten en ik zal samen met u kijken naar de mogelijkheden.
 • Een kind is meer op zijn gemak bij een gastouder
  Uit een recente studie van de Universiteit van Leiden blijkt dat kinderen in de gastouderopvang een hogere mate van welbevinden ervaren dan kinderen in het kinderdagverblijf. Dit betekent dat zij zich veiliger en meer ontspannen voelen en meer genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Kinderen in de gastouderopvang voelen zich beter omdat de sensitiviteit van de gastouders hoger is, de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn en de groepsgrootte kleiner is dan in het kinderdagverblijf.